U-12: V BOJ ZA PETO MESTO

21.03.2018

Po tem, ko so mladi Triglavani v drugi tekmi četrtfinala IHL lige kljub solidni igri še drugič izgubili proti zaloški Slaviji z izzidom 6-3, jih je v razigravanju za mesta 5-8 tokrat čakala ekipa beograjske Crvene Zvezde.

Obe tekmi so mladi Triglavani odigrali v Dvorani Zlato Polje pretekli vikend. V prvi tekmi so bili v večernem, zelo napetem srečanju boljši s 4-3. Tekmo so bolje začeli domači, ki so z zadetkom Svita Habjaniča povedli z 1-0. Gostje so v drugi tretjini izenačili ter bili boljši nasprotnik na igrišču, a je domače reševal odlični vratar Erik Cuznar. Pred tretjo tretjino ga je zamenjal Jure Klemenc in tudi on odlično opravil svoje delo. V zadnji tretjini so domači prek Davida Hafnerja, Svita Habjaniča in Vala Marna dosegli še tri gole. Dva so dosegli tudi igralci Crvene Zvezde in tako po prvi tekmi, kljub zmagi domačih, še nismo dobili odgovora, kdo bo igral za peto in kdo za sedmo mesto v ligi IHL.

Po tekmi so se igralci obeh moštev okrepili s pizzami, nato pa je sledila še ena dogodivščina, saj je tokrat padla odločitev, da igralci Crvene Zvezde prespijo pri svojih nasprotnikih, ki pa so to seveda le na ledu. Tako se je ob skupaj preživetem večeru spletlo kar nekaj novih športnih prijateljstev.

Druga tekma med nasprotnikoma je sledila v nedeljo ob 12.00 uri. Namesto nedeljskega kosila so tako mladi Triglavani vse moči morali usmeriti v ohranitev prednosti s prve tekme. Tudi tokrat so tekmo dobro začeli in po skoraj identičnem scenariju kot na prvi tekmi povedli z 1-0. Prvega od petih golov na tekmi je dosegel Val Marn. S tem izidom se je prva tretjina tudi končala. V drugi tretjini so domači povedli z 2-0 po novem golu Vala Marna, a je uspelo zadeti tudi gostom, tako da pred zadnjo tretjino ni bila odločena ne tekma, ne serija.

Sledila je razburljiva zadnja tretjina. Najprej so domači povedli s 3-1, a so gostje po dveh napakah domačih v obrambi izenačili na 3-3. Sledilo je nekaj razburljivih minut, a so po novem golu Vala Marna domači le postavili stvari na svoje mesto. Do konca tekme so mladi Triglavani obranili še prednost gostov z igralcem več ter za piko na i zadeli še prazna vrata Crvene Zvezde, ki je poizkušala spreobrniti izid brez vratarja s šestim igralcem v polju. Tekma se je tako končala z rezultatom 5-3 za domače, ki sedaj čakajo na nasprotnika s katerim se bodo pomerili za končno peto mesto v letošnji IHL ligi.

Pred zadnjim dejanjem IHL lige pa mlade Triglavane čaka še udeležba na turnirju v Feldkirchu ta vikend.