Mlajše selekcije

U-12: ZMAGA PO VELIKEM PREOBRATU

29.01.2018

Ekipa Triglava je v 24. krogu IHL lige tokrat gostovala na Bledu pri ekipi HDD in po težkem boju in velikem preobratu v zadnji tretjini dosegla izjemno pomembno zmago v boju za šesto mesto na lestvici, ki neposredno vodi v končnico.

Triglavani so v tekmo proti nasprotniku, ki ima na lestvici kar 24 točk manj krenili odločno in povedli že v 2. minuti, ko je z lepim strelom pod prečko zadel Svit Habjanič. Blejci, ki so mladim Triglavanom ogromno težav povzročili že na prijateljski tekmi v Kranju se niso predali in izenačili v 5. minuti. Do konca druge tretjine smo na ledeni ploskvi nato gledali le eno moštvo, in to domače, ki so bili nerešljiva uganka za gostujočo obrambo in povedli s 5-1. Pred koncem druge tretjine je nekaj upanja gostom vlil Matej Kuhar, ki je znižal na 5-2.

Pred tretjo tretjino pa je trener Domen Jemec le uspel zbuditi mlade Orle, ki so v zadnji tretjini ob bučni podpori s tribun le uspeli pripraviti veliki preobrat. Začela sta ga Matic Črešnik in Svit Habjanič. Prvi je v 32. minuti močno ustrelil z modre črte, Svit Habjanič pa je pred vrati spretno preusmeril plošček v domača vrata za 5-3. Gol je gostom vlil novih moči in lov na domače se je tako pričel. Na nov gol je bilo treba počakati do 37. minute, ko je bil znova uspešen kapetan Matej Kuhar za 5-4. S pomočjo glasne vzpodbude s tribun so mladi Orli z zadnjimi atomi močmi poskušali streti obrambo domačih, kar jim je v 43. minuti tudi uspelo. Po strelu Žana Eržena je odbitek v gol pospravil David Hafner. Veselje na ledu in tribuni je bilo nepopisno, mladi Orli pa se niso ustavili. Že dobro minuto kasneje je Val Marn zadel za 6-5, isti igralec pa je zmago potrdil z novim golom v zadnji minuti.

Mlade Triglavane je potrebno pohvaliti za boj do zadnjih sekund ter veliki povratek po vodstvu domačih s 5-1. Povratno srečanje z ekipo HDD Bled pa Triglav čaka že ta petek, ob 17.15 v Ledeni dvorani na Zlatem Polju.