Mlajše selekcije

U-12: PRVA ZMAGA V NOVEM LETU

08.01.2018

V 21. krogu IHL lige so mladi Orli tokrat gostovali v Celju in dosegli prvo zmago v letu 2018. Od domačega Celja so bili boljši s 6-1.

V prvi tretjini so bili domači enakovreden tekmec mladim Triglavanom, ki so vodilni gol dosegli v 8. minuti, ko je po podaji Matevža Jošta zadel Žak Matelič. Do konca tretjine so imeli nekaj lepih priložnosti tudi domači, a je bil gostujoči vratar Erik Cuznar vselej na mestu.

V drugi tretjini so Triglavani prikazali zelo dobro igro, dosegli štiri zadetke in tako odločili srečanje v svojo korist. Na 2-0 je v 17. minuti povišal Svit Habjanič. Domači so v 19. minuti sicer uspeli znižati izid, a je že v naslednjem napadu Svit Habjanič dosegel nov gol za 3-1. Ko je 19 sekund kasneje po podaji Žaka Mateliča zadel še Jaka Jemec, je bila tekma odločena. Do konca tekme je Svit Habjanič dosegel še dva zadetka za končno zmago s 6-1. V drugi polovici tekme je v vrata Triglava vstopil Jure Klemenc in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Prihodnji vikend mlade Orle v boju za 6. mesto na lestvici čaka izjemno pomembna tekma s Crveno Zvezdo, ki je v zadnjem obdobju odigrala svoje zaostale tekme in tako Triglav prehitela na lestvici IHL lige.