Mlajše selekcije

U-12: PORAZ V ZAGREBU

26.01.2018

Mladim Triglavanom v zaostali tekmi 19. kroga IHL lige na težkem gostovanju v Zagrebu, kljub zelo dobri predstavi v prvi polovici tekme, ni uspelo premagati vodilne ekipe v IHL, zagrebške Mladosti.

Igralci Triglava se niso ustrašili ekipe, kjer igrata najboljša igralca letošnje IHL lige, Bruno Idžan in Goršič Roko. Že v 3. minuti je po lepi podaji Davida Hafnerja Triglav v vodstvo popeljal Matic Črešnik s strelom od blizu. Na 2-0 je v 6. minuti povišal Val Marn. V prvi tretjini so gostje vse niti igre držali v svojih rokah, kljub temu pa je domačim uspelo izkoristiti nekaj zmede v gostujoči obrambi ter izenačiti z dvema goloma v dobri minuti. Gostje se niso dali in z golom kapetana Mateja Kuharja ponovno povedli v 14. minuti.

Drugo tretjino so z igralcem več pričeli domači, a je niso izkoristili. So pa zato še enkrat zadeli igralci Triglava ter z drugim golom Vala Marna povedli s 4-2. Domači so uspeli znižati, a je Val Marn v 29. minuti zadel še tretjič za vodstvo s 5-3. Sledila je črna, odločilna zadnja minuta druge tretjine, ko so domači, po dveh grobih napakah v obrambi Triglava, uspeli v manj kot pol minute izenačiti izid.

Gostje se od šoka niso pobrali in v zadnji tretjini smo na ledu gledali le ekipo zagrebške Mladosti, ki je plošček še štirikrat uspela spraviti za hrbet sicer izvrstnega vratarja Erika Cuznarja.  V 42. minuti je še enkrat zadel Val Marn za končnih 9-6.

Ekipo velja pohvaliti za vrhunsko predstavo v prvih 29. minutah. Mladi Triglavani lahko z optimizmom pričakujejo zadnjih pet tekem rednega dela, ki bodo odločile ali se bodo v končnico IHL lige uvrstili neposredno, ali pa bodo morali odigrati dva predkroga z ekipami iz spodnjega dela lestvice.