Mlajše selekcije

U-12: POMEMBNA ZMAGA V BOJU ZA 6. MESTO

16.01.2018

V 22. krogu IHL lige se je tokrat ekipa domačega Triglava v izjemno pomembni tekmi v boju za 6. mesto, ki neposredno vodi v končnico, pomerila z beograjsko Crveno Zvezdo. Beograjčani so v Kranj prišli kot favoriti s popotnico štirih zaporednih zmag proti blejskim ekipam. Poleg tega so tudi na lestvici trenutno uvrščeni višje od Triglava.

Triglavani se izziva niso ustrašili in so od prve minute prevladovali na ledu. V 6. minuti so imeli domači prednost dveh igralcev več na ledu, a so bili neuspešni. Je pa  domače  v vodstvo, tik pred iztekom druge kazni za Crveno Zvezdo, v 8. minuti popeljal Matevž Jošt, ki se je lepo znašel v gneči pred gostujočim vratarjem. Tudi v nadaljevanju prve tretjine so domači prevladovali na ledeni ploskvi, a je bil tokrat odlični vratar Crvene Zvezde Filip Korenić, vselej na mestu.

V drugi tretjini so domači nadaljevali z izvrstno igro in v 17. minuti prek Žaka Mateliča povišali na 2-0. Na 3-0 je v 23. minuti povišal Val Marn, domači pa so tudi v obrambi izvrstno opravili svoje naloge, tako da je semafor pred začetkom zadnje tretjine kazal udobnih 3-0 za Triglav.

Pred zadnjo tretjino je prišlo do menjave v domačih vratih. Erika Cuznarja je zamenjal Jure Klemenc. To domačih ni zmedlo. V 34. minuti sta lepo akcijo izvedla Val Marn in Matej Kuhar, ki je po lepi podaji tudi zadel za 4-0. Do konca tekme so gostje sicer uspeli znižati izid z golom v 41. minuti, a so domači z zbrano igro tekmo mirno pripeljalo do konca.

Prihodnji teden mladi Orli gostujejo na Bledu, kjer jih v boju za 6. mesto čaka nova pomembna tekma proti ekipi HKMK Bled B.