Mlajše selekcije

U12: NOVA ZMAGA

04.02.2018

V zaostali tekmi 11. kroga IHL lige so se mladi Triglavani drugič zapored pomerili z vrstniki iz HDD Bled. Prejšnjo soboto so v zelo razburljivi tekmi dosegli tesno zmago s 7-5, tudi tokrat pa jih je čakalo težko delo, saj so nastopili brez kopice standardnih igralcev.

Domačih to ni zmedlo. Tekmo so pričeli odločno ter povedli v 5. minuti, ko je zadel Val Marn. Do konca tretjine so imeli domači še nekaj priložnosti, a je bil gostujoči vratar vselej na mestu.

Tekma se je razživela v drugi tretjini. V 18. minuti je na 2-0 povišal Anže Gradišar, na 3-0 pa v 21. minuti  s svojim drugim golom Val Marn. Gostje so se v tekmo vrnili z golom v 24. minuti, a je že v naslednjem napadu Svit Habjanič poskrbel, da je Triglav ostal na varnih +3.  Na 5-1 je z lepim strelom povišal Matevž Jošt, nato pa so gostje dosegli dva zaporedna in gola in se ponovno vrnili v tekmo, za kaj več pa jim je tokrat zmanjkalo moči.

V zadnji tretjini je nov gol za Triglav ponovno dosegel Anže Gradišar, na 7-3 pa je povišal Matic Črešnik.  Gostom je sicer uspelo znižati na 7-4, a so domači prek Mateja Kuharja in ponovno Matica Črešnika dosegli še dva gola ter tako zapečatili novo zmago, s katero so se močno približali 6. mestu na  lestvici, ki pomeni direktno uvrstitev v končnico. V zadnji tretjini je vratarja Erika Cuznarja zamenjal Jure Klemenc, ki se je v ekipo vrnil po krajši odsotnosti.

V prihodnjem tednu mlade Triglavane čaka izjemno naporen urnik, saj se bodo v sredo, 7.2., najprej pomerili s HK SŽ Olimpija B, na slovenski kulturni praznik, 8. 2., gostijo HDK Maribor v zaostali tekmi prvega kroga IHL lige, redni del pa bodo končali v soboto, 10.2.,  s tekmo proti KHL Medveščak Zagreb. Vse tekme bodo odigrali v domači dvorani na Zlatem Polju.