U16: Slaba realizacija in strog sodniški kriterij poskrbela za shutout gostov

14.05.2019

V sobotni tekmi med dvema po točkah dokaj izenačenima moštvoma so daljši konec potegnili gostje iz Zaloga. V prvi tretjini smo videli dinamično tekmo skoraj brez prekinitev, kjer sta obe strani pokazali všečen hokej, Slavija pa je prišla v vodstvo že v tretji minuti. Tudi kazen na strani Triglava ni spremenila razmerja na semaforju.
V drugi tretjini pa je tekma postala bolj raztrgana, domači so po drugem prejetem golu začeli pregorevati v želji po zmanjšanju zaostanka. Serija bolj ali manj pravilno odmerjenih kaznih na strani Triglava je poskrbela za veliko nejevoljo med pristaši Triglava na tribunah, trije člani vodilnega letnika pri Triglavu pa so poleg male kazni prejeli še 10-minutne kazni, dosojena pa je bila tudi kazen igre – skupaj kar 68 minut. Tako je bilo le obrobje 26 sekund brez prestajane kazni vse od tridesete minute dalje, ko je kazen prejel prvi igralec, takrat še na strani Slavije. Ti so izkoristili premoč dveh igralcev in zadeli v trenutku, ko se je vrnil eden od domačih na led.
Zadnji gol pa so domači prejeli v enem redkih trenutkov številčno izenačene igre v predzadnji minuti tekme. S tem je Slavija na lestvici preskočila Triglav in praznovala prvi shutout v sezoni, Triglav pa ima 60 minut naskoka pred drugim največkrat kaznovanim moštvom.
HK TRIGLAV KRANJ : SLAVIJA JUNIOR 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)