Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U12: Poraz proti favoriziranem nasprotniku

26.10.2017

V izjemno zanimivi tekmi 8. kroga IHL so igralci Triglava morali priznati premoč ekipi Slavije, ki je ob koncu slavila z rezultatom 4-5.

Prva tretjina ni nakazovala zanimive tekme, saj so bili igralci Slavije boljši nasprotnik in so po dveh napakah domačih v obrambi povedli z 2-0. Napotki trenerja Domna Jemca v garedrobi so očitno obrodili sadove, saj so mladi Triglavani v drugi tretjini prikazali zelo dobro igro, ki so jo tudi kronali z dvema zadetkoma. Uspešna sta bila Krištof Markun in Jaka Rakovič, ki sta v razmaku manj kot minute izid izenačila na 2-2. Slavije hitro izenačenje ni zmedlo, saj so kmalu ponovno povedli s 3-2. Na sredini tekme je pri domačih prišlo tudi do menjave vratarja. Erika Cuznarja je zamenjal Jure Klemenc. Do konca tretjine so domači nadaljevali z zelo dobro igro in prek Jake Jemca ponovno izenačili na 3-3. Sledila je črna zadnja minuta druge tretjine v kateri so gostje uspeli izkorisiti dve napaki v domači obrambi in si tako pred zadnjo tretjino priigrati dva udobna gola prednosti.

Zadnja tretjina se ni začela po načrtih domačih, saj so storili nekaj nepotrebnih prekrškov in gostom omogočili dolge tri minute igre z dvema igralcema več. Domači so po zaslugi izjemno borbene in pametne igre v obrambi ter po nekaj odličnih obrambah Jureta Klemenca zdržali in lov na dva zadetka prednosti Slavije se je lahko začel. Na 4-5 je znižal Val Marn po lepi podaji kapetana Mateja Kuharja. Do konca tekme smo gledali zelo dober hokej na obeh straneh. Predvsem sta se izkazala oba vratarja. Domači so v zadnji minuti poizkušali tudi s šestim igralcem v polju, in čeprav so lepo pletli mrežo okrog vratarja Slavije jim ni uspelo zadeti in gostje so iz Ledene dvorane Zlato polje odnesli poln izkupiček.

Mladi Triglavani so s to tekmo zaključili izjemno težek razpored dvobojev s tekmeci, ki na papirju kotirajo višje in jih sedaj čaka nekaj tekem proti ekipam s spodnjega dela lestvice.