Mlajše selekcije

U-12: PREPRIČLJIVA ZMAGA NA BLEDU

23.01.2018

Mladi Triglavani so v 23. krogu IHL lige tokrat gostovali na Bledu pri ekipi HKMK Bled B in dosegli visoko zmago. Mladi Blejci tokrat niso bili dorasli tekmec Triglavanom, ki so zmagali z visokih 12-0 in pri katerih se je med strelce vpisalo kar devet igralcev.

Triglav je v vodstvo že v 2. minuti popeljal Jaka Jemec. V 8. minuti je lepo podajo kapetana Mateja Kuharja izkoristil Taj Mali. Za končni izid prve tretjine pa je v zadnji minuti z lepim samostojnim prodorom poskrbel branilec Gaber Zupan Škrlj.

V drugi tretjini so bili Triglavani še boljši nasprotnik. V 18. minuti je z lepim strelom od daleč na 4-0 povišal Jaka Rakovič. Za 5-0 je 22. minuti po podaji Mihe Perčiča zadel Svit Habjanič, že dobre pol minute kasneje pa je za 6-0 po podaji Žana Eržena zadel Žiga Križnar. Do konca druge tretjine je za 7-0 zadel še Žak Matelič.

Tretja tretjina se je pričela z novim golom Zupan Škrlj Gabra, ki je zadel za 8-0. Na 9-0 je povišal Krištof Markun po podaji Davida Hafnerja. David Hafner je po samostojnem prodoru v 36. minuti zadel za 10-0. V 40. minuti je svoj drugi gol dosegel Žak Matelič za 11-0, strelske vaje Triglavanov pa je v 44. minuti, po podaji Zupan Škrlj Gabra, s svojim drugim golom na tekmi zaključil David Hafner. Potrebno je pohvaliti tudi vratarja Erika Cuznarja, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V prihodnjem tednu Triglav v boju za 6. mesto na lestivici čaka izjemno naporen teden, saj v četrtek gostujejo v Zagrebu pri Mladosti, v soboto pa doma gostijo HDD Bled.