Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U-12: S tremi točkami iz Zagreba

21.11.2017

V 13. krogu IHL lige so mladi Triglavani gostovali v Zagrebu pri KHL Medveščak in po izjemni predstavi vknjižili tri točke.

Začetek tekme sicer ni nakazoval takega razpleta, saj so domači izkoristili nekaj zmede v gostujočih vrstah in hitro povedli z 2-0, a so mladi Orli hitro vzpostavili ravnotežje in prek Jake Jemca še do prvega odmora znižali rezultat na 2-1. V drugi tretjini so popolnoma prevladovali na ledu, posledica zelo dobre igre pa je bilo izenačenje, ki ga je s svojim drugim golom na tekmi priigral Jaka Jemec. Na 3-2 je po lepem samostojnem prodoru povišal branilec Gaber Zupan Škrlj. Do konca druge tretjine je za udobno vodstvo gostov zadel še Matej Kuhar. Velja omeniti, da je v tem delu vratarja Erika Cuznarja zamenjal Jure Klemenc. Oba pa sta svoje delo opravila zelo dobro.

V zadnji tretjini se je prevlada mladih Triglavanov nadaljevala, predvsem drsalno so bili vedno korak pred igralci Medveščaka. Posledica dobre igre je bil nov gol v mreži domačih. Na 5-2 je povišal Žan Eržen, ki se je tako uspešno vrnil na led po težki poškodbi, ki jo staknil v prvem krogu na Jesenicah. Z rezultatom 5-2 se je tekma tudi končala. Varovanci trenerja Domna Jemca si za tretjo zaporedno zmago v IHL ligi zaslužijo vse pohvale, ekipa pa lahko z optimizmom pričakuje naslednje dvoboje. Prvega že to soboto v Ledni dvorani Maribor proti domačim Lisjakom.