U-12: ŠESTA ZAPOREDNA ZMAGA

05.12.2017

V 16. krogu INL lige sta se tokrat v Ledeni dvorani na Zlatem polju pomerili ekipi domačega Triglava in HKMK Bled B. Ekipi sta sosedi na lestvici kar je obetalo zanimivo hokejsko predstavo.

Tekmo so bolje pričeli domači, ki so povedli že v 2. minuti, ko je po podaji Jake Jemca in Gabra Zupan Škrlja zadel Žak Matelič. Gostje so sicer hitro izenačili, a so bili domači v prvi tretjini boljši nasprotnik. Svojo premoč so kronali prek Svita Habjaniča, ki je zadel z igralcem več. Z rezultatom 2-1 se je uvodna tretjina tudi končala.

Še boljšo igro so domači prikazali v drugi tretjini, ko so svojo prednost hitro povišali na 4-1 z goloma Marka Ložarja in Žana Eržena. Domači so bili ves čas boljši nasprotnik in so brez težav kontrolirali potek tekme. Gostje so sicer uspeli znižati na 4-2, a je kmalu nato Gaber Zupan Škrlj zadel za 5-2 in domače ponovno oddaljil na varne tri gole prednosti. Velja omeniti, da je na sredini tekme domačega vratarja Erika Cuznarja zamenjal Jure Klemenc, oba pa sta svoje delo opravila zelo dobro. Do konca druge tretjine so se sicer gostje z golom Tristana Konoblja, nekdanjega Triglavana, uspeli približati na 5-3, za kaj več pa jim je tokrat zmanjkalo tako moči kot znanja.

V zadnji tretjini so domači rutinirano pripeljali tekmo do konca in tako dosegli šesto zaporedno zmago ter se utrdili v zgornjem delu lestvice. Ekipo Domna Jemca čaka nov teden treningov, ki se bo končal v soboto z domačo tekmo proti Celju.

 

HK MK BLED : HK TRIGLAV 3:5 (1:2, 2:3, 0:0)