Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U-12: Padli so tudi železarji

30.11.2017

V 15. krogu lige IHL je v Kranju gostovala ekipa HD Jesenice mladi. Gostje so v Kranj  prišli  kot favoriti, saj so pred tekmo na lestvici zasedali 4. mesto in v dosedanjem teku sezone doživeli le tri poraze.

Tekma proti kvalitetnemu nasprotniku pa mladih Orlov ni zmedla, saj so srečanje pričeli odločno ter v prvi tretjini prevladovali na ledeni ploskvi. Prvi gol so po eni redkih priložnosti v prvi tretjini vseeno dosegli gostje, in sicer v zadnji minuti prve tretjine.

Mladi Triglavani so v drugi tretjini prišli na led odločeni spreobrniti potek tekme kar jim je zelo hitro tudi uspelo. Že v prvi minuti druge tretjine je za izenačenje zadel kapetan Matej Kuhar, že dobro minuto kasneje pa je za vodstvo z 2-1 z lepim strelom poskrbel branilec Gaber Zupan Škrlj. A tudi gostje so v Kranju imeli svoje načrte in se niso predali ter kmalu izenačili na 2-2. Dobra igra na obeh straneh se je nadaljevala tudi v nadaljevanju druge tretjine. Dve minuti pred koncem druge tretjine so gostje dobili priložnost  igre z igralcem več. Vsi so pričakovali hud pritisk gostujoče ekipe, a je Val Marn  ukradel plošček gostom in po lepem protinapadu zadel za vodstvo domačih s 3-2.

Sledila je odločilna tretja tretjina. Gostje so vse moči usmerili v napad, a so domači z zbrano igro v obrambi odbili vse napade in zmaga je ostala doma. Ekipa trenerja Domna Jemca si za peto zaporedno zmago in izvrstno igro zasluži vse pohvale, nova tekma pa mlade Triglavane čaka že to soboto, ko se bodo v tekmi 16. kroga IHL lige v Dvorani Zlato Polje pomerili z ekipo HKMK Bled B.   

 

HK TRIGLAV : HD MLADI JESENICE 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)