U-12: NA KOLENA SPRAVILI TUDI CELJSKE GROFE

11.12.2017

V 17. krogu IHL so v Kranju gostovali Celjani, ki pa niso bili dorasel tekmec mladim Orlom. Ti so tako dosegli že sedmo zaporedno zmago in tako še utrdili svoj položaj v zgornjem delu prvenstvene lestivce.

Mrežo gostov je v 5. minuti načel Žak Matelič, tri minute kasneje pa je Val Marn povišal na 2-0. Gostom je do konca prve tretjine uspelo znižati izzid na 2-1. Tudi v drugi tretjini so domači prevladovali na ledeni ploskvi. Na 3-1 je povišal Matevž Jošt. Do konca tretjine je po lepi podaji Krištofa Markuna zadel  še Matic Črešnik, tako da so domači pred zadnjim odmorom vodili s tremi goli prednosti.

Z dobro igro so nadaljevali tudi v zadnji tretjini. Že v 31. minuti je na 5-1 povišal Val Marn, isti igralec pa je po podaji Martina Vogrinca zadel še v 33. minuti za 6-1. Do konca tekme smo videli še en zadetek v mreži domačih, končni izzid, 7-2 za Triglav, pa je v zadnji sekundi postavil kapetan Matej Kuhar po podaji Žaka Mateliča.

Do konca decembra ekipo Triglava čakajo tri tekme proti težkim nasprotnikom. Naslednjo soboto tako gostujejo na Bledu, kjer so bodo pomerili z ekipo HKMK Bled A, v času božično-novoletnih praznikov pa ekipo čakata dvoboja proti vodilnima ekipama v IHL, Mladosti in HK Olimpiji A. 

 

HK TRIGLAV : HK ECE CELJE 7:2 (2:1, 2:0, 3:1)