U-12: Mladim orlom se ni izšlo na odločilni tekmi polfinala

25.03.2019

Selekcija U-12 je v celovški mestni dvorani po hudem boju izgubila odločilno tekmo za vstop v finale lige IHL. Domači KAC je bil boljši s 4-1 in bo v finalu igral z ekipo HD Jesenice mladi. Jeseničani so tako, kot najvišje uvrščena slovenska ekipa v IHL ligi, tudi že postali državni prvaki v kategoriji U-12 za sezono 2018/2019.
Odločilna tretja tekma polfinala je bila izjemno razburljiva, na koncu pa so bili igralci in predvsem igralke celovškega KAC-a, ki so zaradi pravil HZS lahko okrepile selekcijo U-12, čeprav je letnica njihovega rojstva 2005, za odtenek srečnejši ter po zaslugi precej daljše klopi tudi fizično močnejši, kar je serijo na koncu tudi odločilo.
V prvi tretjini so mladi orli začeli nervozno, KAC si je priigral nekaj lepih priložnost,a je bil izjemni vratar Jure Klemenc vselej na mestu. Prva tretjina se je končala z rezultatom 0-0, čeprav so Celovčani zahtevali gol v 15. minuti, ko naj bi plošček prešel golovo črto, a sodnika tega nista opazila.
V večjem delu druge tretjine so mladi Orli prikazali izjemno hokejsko predstavo in po golu Matica Črešnika v 26. minuti je že kazalo, da bi se mladi Orli lahko uvrstili v veliki finale. Žal niso izkoristili dobre igre in nekaterih priložnosti ter tako dopustili domačim, da se nekako vrnejo v igro. Igralci KAC-a so izenačili v 31. minuti ter v 34. minuti dosegli gol za 2-1. Mladim orlom so začele pohajati moči in čeprav so z izjemno borbenostjo skušali storiti vse, da bi spreobrnili izid jim to žal ni uspelo.
Ko so domači ob začetku tretje tretjine dosegli še dva zadetka, enega celo z igralcem manj je bila tekma odločena. Mladi orli ter njihov trener Domen Jemec si za izjemno serijo proti fizično močnejšemu nasprotniku zaslužijo vse čestitke, saj so na vseh treh tekmah prikazali izjemen hokej, a se tokrat žal ni izšlo. Mlade Orle do konca sezone čaka še serija za tretje mesto z ekipo HK SŽ Olimpija ter sedaj že tradicionalni turnir v Feldkirchu, kamor se mladi Orli odpravljajo prvi vikend v aprilu, mlajši del ekipe (letnik 2009) pa se bo udeležil sedaj tudi že tradicionalnega spomladanskega turnirja Železarček na Jesenicah.