U-12: Mladi orli so se uvrstili v polfinale

11.03.2019

Selekcija mlajših dečkov je tudi na drugi tekmi četrtfinala IHL lige brez večjih težav premagala vrstnike iz ekipe HDD Bled ter se tako po pričakovanjih in zasluženo uvrstila v polfinale IHL lige, kjer jih čaka dvoboj z ekipo celovškega KAC-a.

Mladi orli pod vodstvom trenerja Domna Jemca so imeli tokrat malo težje delo kot na prvi tekmi v Kranju, ki so jo dobili s 14-0, a večjih dvomov o zmagovalcu tudi tokrat ni bilo. Tekmo so bolje začeli domači, ki so dvakrat povedli, a so Triglavani prek Anžeta Gradišarja in Svita Habjaniča dvakrat izenačili ter tako poskrbeli, da se je prva tretjina končala brez zmagovalca.

V drugi tretjini so gostje stvari postavili na svoje mesto ter z goli Matica Črešnika, Svita Habjaniča ter Mihe Perčiča povedli s 5-2, poleg tega pa so tudi niti igre čvrsto držali v svojih rokah. Domači so sicer še enkrat znižali na 5-3, a je bila tekma po novem golu Matica Črešnika, ki mu je sledil še zadetek kapetana Krištofa Markuna v 39. minuti za 7-3 praktično odločena. Do konca je sicer sledil še en zadetek domačih, na katerega so gostje odgovorili z golom Matevža Jošta za končnih 8-4 ter se tako zasluženo uvrstili v polfinale.

Prva tekma polfinala proti celovškemu KAC-u mlade orle čaka v soboto, 16.3.2019, ob 12.15 v celovški Mestni dvorani.