U-12: Mladi Orli SE NE DAJO!!

03.04.2019

Igralci selekcije U-12 so poskrbeli za nov vrhunski hokejski večer v Ledeni dvorani Zlato Polje. Potem, ko so izgubili prvo tekmo serije za 3. mesto z ljubljansko HK SŽ Olimpija z 11-2 (igrali so brez poškodovanih centra Matevža Jošta in branilca Gabra Zupan Škrlja) so na drugi tekmi po izjemno razburljivi in napeti tekmi zmagali z golom branilca Jake Rakoviča sedem sekund pred koncem podaljška ter poskrbeli, da se bo serija odločila v četrtek v Dvorani Tivoli na odločilni tretji tekmi.
Za razliko od prve tekme so bili mladi Orli tokrat okrepljeni z branilcem Gabrom Zupan Škrljem, ki se je v ekipo vrnil po poškodbi glave. Tekma je bila od prve minute naprej izjemno razburljiva in izenačena s priložnostmi na obeh straneh. Blestela sta oba vratarja, domači Erik Cuznar je tokrat branil celotno srečanje. V prvi tretjini so bili na koncu za odtenek srečnejši gostje, ki so zadeli ob koncu prve tretjine za 1-0.
Podoben hokej se je nadaljeval v drugi tretjini, obe ekipi sta igrali zbrano v obrambi, gledali smo pravo play-off tekmo. Vodstvo gostov domačih ni zmedlo, igrali so svoj hokej. Bili so izjemno borbeni in nepopustljivi, kar se jim je izplačalo na sredini druge tretjine, ko je po kombinaciji Gabra Zupan Škrlja in Mihe Perčiča zadel Matic Črešnik za 1-1. Po golu se je do konca tekme nadaljevala podobna igra. Obe ekipi sta igrali skoraj brez napak v obrambi, redke strele pa sta polovila oba vratarja. Ker se je tekma po rednem delu končala z 1-1, je sledil petminutni podaljšek s po tremi igralci v polju.
V podaljšku so bili igralci Triglava boljši nasprotnik. HK SŽ Olimpija se je predvsem branila. 1.42 pred koncem so s prekrškom ustavili prodor Gabra Zupan Škrlja in Triglav je imel tako do konca tekme prednost igralca več. Mladi Orli so zadnji PP na tekmi odigrali odlično, sprožili kar nekaj strelov, na koncu pa je sedem sekund pred koncem plošček le našel pot v mrežo po strelu branilca Jake Rakoviča in slavje v Orlovem gnezdu se je lahko začelo.
Odločilna tretja tekma bo na sporedu v četrtek, 4.4.2019 v Dvorani Tivoli.