U-12: Celovčani padli v Orlovem gnezdu na drugi tekmi polfinala

20.03.2019

Po porazu na prvi tekmi polfinala IHL lige so tudi najzvestejši navijači mladih orlov bolj upali kot verjeli v uspeh na drugi tekmi. A važno je, da je v uspeh verjela četica pod poveljstvom trenerja Domna Jemca. V najpomembnejši tekmi leta je selekcija U-12 prikazala daleč najboljšo predstavo v tej sezoni, premagala ekipo celovškega KAC-a s 5-2 ter izsilila tretjo, odločilno tekmo za vstop v finale IHL lige, ki bo na sporedu v soboto, 23.3., ob 12.15 v celovški Mestni dvorani.

V prvi tretjini smo gledali enakovredno hokejsko predstavo z malo priložnostmi na obeh straneh. Kot se za tekmo končnice tudi spodobi. A eno od priložnosti so izkoristili igralci Triglava. V 5. minuti je po podaji Matevža Jošta z izjemnim backhand strelom zadel Svit Habjanič. Po zadetku so domači vse bolj prevzemali niti igre v svoje roke, izjemno je tokrat delovala tudi obramba v katero se je po bolezni vrnil Rok Naglič, svoje delo pa je vrhunsko opravil tudi vratar Jure Klemenc, ki je ob odsotnosti poškodovanega Erika Cuznarja odbranil celotno tekmo.

Igralci Triglava so z izjemno igro nadaljevali tudi v drugi tretjini. Brez napak v obrambi, v napadu pa je v 23. minuti zopet udarila naveza Matevž Jošt – Svit Habjanič, ki je poskrbela za udobnejše vodstvo domačih. Ko sta ista igralca poskrbela še za tretji gol v mreži Celovčanov v 26. minuti, je začelo dišati po zmagi domačih, planirane sobotne obveznosti  pa so se začele podirati. Piko na i izjemni predstavi mladih orlov v drugi tretjini je v 34. minuti postavil Miha Perčič, ki je  po podaji branilca Gabra Zupan Škrlja zadel za 4-0.

Razmerje moči se ni spremenilo niti v tretji tretjini. Domači so nadaljevali s svojo igro, Celovčanom brez boja niso prepustili niti centimetra ledu, za navdušenje pa je poskrbel Jaka Strehovec, ki je v 43. minuti po izjemnem samostojnem prodoru zadel za 5-0 in zmagovalec je bil dokončno odločen. Celovčanom je sicer v zadnji minuti z dvema zadetkoma uspelo ublažiti rezultat, a dobljena gola v ničemer ne spremenita veličastne predstave, ki so jo tokrat svojim navijačem pričarali mladi Orli. Čestitke si zaslužijo prav vsi, tudi tisti, ki tokrat niso dobili priložnosti za igro in so svoje soigralce spodbujali s tribune. Danes je čas za nekaj lepih spominov na včerajšnjo tekmo, jutri pa bodo misli že morale biti usmerjene izključno na sobotno tekmo v Celovcu, ko bo treba dokončati včeraj začeto delo.

Očitno je bil včeraj dan za razburjenje na ledenih ploskvah po Sloveniji, saj so v drugem polfinalnem paru HD Jesenice mladi premagale HK SŽ Olimpijo po podaljšku s 5-4, potem, ko je Olimpiji v zadnji tretjini uspelo  nadoknaditi štiri gole zaostanka. Zmagovalca polfinalnega para med Triglavom in KAC-om torej v finalu čaka ekipa iz dvorane Podmežakla.