U-12: REDNI DEL ZAKLJUČILI Z DVEMA ZMAGAMA

12.02.2018

Igralci najmlajše selekcije, ki nastopa v IHL ligi so preteklo soboto zaključili z rednim delom lige. Na 25 tekmah so dosegli 16 zmag in 9 porazov ter s šestim mestom in  neposredno uvrstitvijo v končnico dosegli lep uspeh. V četrfinalu jih tako čaka ljubljanska Slavija.

Najprej so v sredo gostili ekipo HK SŽ Olimpija B, kjer dvomov o zmagovalcu ni bilo. Triglavani so že v prvi tretjini s štirimi goli zagospodarili na ledeni ploskvi ter tudi v nadaljevanju pridno polnili mrežo gostujočega vratarja. Ob koncu tekme se je številka na semaforju, ki beleži domače gole ustavila pri 13.

Gole za Triglav so dosegli: Habjanič 5, Eržen 2, Marn 2, Jemec, Kuhar, Jošt, Hafner

V soboto pa je sledila še zadnja tekma proti KHL Medveščak, kjer so mladi Triglavani prikazali res dobro in kvalitetno hokejsko predstavo ter za konec rednega dela navijačem podarili zmago s 7-3.

Mrežo gostov je že v 2. minuti načel Žan Eržen po podaji Mateja Kuharja. Do konca prve tretjine je nato dvakrat zadel še Jaka Jemec po podajah Krištofa Markuna in Marka Ložarja. V 7.  minuti so svoj prvi gol dosegli tudi gostje, tako da se je prva tretjina končala z rezulatom 3-1.

V drugi tretjini so domači nadaljevali v podobnem ritmu ter dosegli še dva zadetka za vodstvo s 5-1. V 27. minuti je ob igri z igralcem več z izjemnim strelom od daleč zadel Rok Naglič, dve minuti kaseneje pa je svoj tretji gol dosegel Jaka Jemec. V zadnji tretjini so gostje z dvema hitrima goloma sicer uspeli znižati izzid na 5-3, a so domači ohranili mirne živce ter brez večjih težav tekmo pripeljali do konca. V 39. minuti smo videli pravo redkost na hokejskih igriščih. Igralec domačih David Hafner je storil prekršek. Ob dvignjeni roki sodnika je gostujoči vratar zapustil vrata, da bi v igro vstopil šesti igralec, ob tem pa sta se z branilcem zaletela ter plošček poslala v lasten gol. Gol so pripisali Roku Nagliču, ki se je zadnji dotaknil ploščka. Res redko videno.... Piko na i lepi predstavi mladih Triglavanov je s strelom v prazno mrežo preko celega igrišča  postavil Mark Ložar za končni izzid 7-3.

Ob zaključku rednega dela sezone lahko ekipo trenerja Domna Jemca le pohvalimo za prikazano v rednem delu sezone, saj so bili tudi v večini tekem, ki so jih izgubili zelo blizu nasprotnikom, tako da lahko z optimizmom zrejo v zadnja dva meseca sezone, ko se bodo poleg končnice IHL lige udeležili tudi dveh mednarodnih turnirjev, in sicer marca v Feldkirchu ter aprila na ljubljanski Slaviji. Prvo tekmo končnice proti Slaviji pa bodo odigrali čez slabe tri tedne, 3.3., v dvorani na Zlatem Polju.