U-12: PORAZ, KI PUŠČA ODPRTA VSA VRATA

06.03.2018

U-12: PORAZ, KI PUŠČA ODPRTA VSA VRATA

Selekcija U-12 je na prvi tekmi četrtfinala IHL lige proti ljubljanski Slaviji doživela tesen poraz s 3-4. Tako bo odločitev o potniku v polfinale padla na sobotni drugi tekmi v Zalogu.

Tekmo so bolje pričeli Založani in povedli v 5. minuti, ko so zadeli po hitrem protinapadu. Mladih Triglavanov gol ni zmedel, saj so hitro vzpostovali ravnotežje ter bili v tem delu igre boljši nasprotnik. Dobro igro v prvi tretjini je kronal Svit Habjanič, ki se je  znašel v gneči pred vrati Slavije in zadel za 1-1.

Na začetku druge tretjine so domači nadaljevali z dobro igro, a so bili gostje konkretnejši in so dvakrat zadeli za vodstvo z dvema goloma prednosti. Vse nalete domačih je v drugi tretjini ustavil tokrat izvrstni vratar gostov.

V zadnji tretjini so najprej domači prek Svita Habjaniča zadeli za 2-3, a so gostje po napaki domačih ponovno ušli na dva gola prednosti. Val Marn je pred koncem poskrbel za znižanje na 3-4, tako da je serija pred odločilno tekmo na ljubljanski Slaviji popolnoma odprta.